Cum să eviţi conflictele maritale clasice?

Vechea zicală pentru întâlnirile de familie sună cam aşa: "Să nu discuţi niciodată despre politică, sex sau religie". Aceasta este valabil pentru orice familie - fie că este modernă, tradiţională, netradiţională, cum vrei tu.

Cu siguranţă că poate fi o sugestie practică pentru întrunirile de sărbătoare, cum ar fi Ziua Recunoştinţei sau Crăciunul, însă nu este cel mai bun sfat pentru căsnicia ta. A evita subiecte dificile nu va face ca tensiunea să dispară. Din contră, refuzul de a comunica slujeşte în mare parte la adâncirea diviziunii. Poţi să spui pe litere conflictul marital?

În cadrul programului All Pro Dad (mai multe detalii la finalul acestui articol) noi recomandăm o căsnicie în care se pune în valoare comunicarea şi recunoaşterea ponteţialului pentru confict, în contextul respectului reciproc şi în afirmarea dragostei.

Simplu spus, mai bine discutăm de lucrurile cu privire la care ne luptăm. Dacă nu discutăm, atunci ne mai rămâne doar "bătaia" din calea comunicării. A fi părinte la nivel direct, precum şi căsnicia la nivel direct (adică de la unu la altul, faţă în faţă) sunt adesea, în mod fundamental, în aceiaşi clasă.

1. Banii. Staţi împreună şi lucraţi la un buget. Cădeţi de acord să vă uitaţi la cheltuieliile din fiecare lună. Dacă întâlnirea este ceva pre-aranjat şi amândoi veniţi la masa discuţiei cu 100% de transparenţă, atunci conversaţia cu privire la bani se poate muta de la emoţional spre practic.

2. Comunicarea familiei. "Tu nu vorbeşti niciodată!" "Tu nu asculţi niciodată!" Da, e uşor să fi distras, aşa că vă recomand să încercaţi cele de mai jos:
  • Nu vă uitaţi la TV în timpul meselor.
  • Dedicaţi 30 de minute în fiecare seară pentru "conversaţie cu cafea" (sau ce doriţi voi să serviţi).
  • Citiţi împreună o carte şi programaţi-vă un timp zilnic în care să fiţi tete-a-tete (adică faţă în faţă la comunicare, nu cap în cap... la bătaie).
3. Copiii. De sigur că vă certaţi cu privire la copii! Recunoaşteţi faptuul că tensiunile cresc pentru că-i iubiţi atât de mult. În acest punct întoarceţi conflictul în comunicare prin a spune, "Am nevoie de ajutorul tău cu referire la cum să rezolv chestiunea asta", la începutul "acelor" conversaţii.

4. Intimitatea. Intimitatea? Cine mai are timp pentru asta? Consideraţi acest aspect, părinţi ocupaţi. Voi programaţi orice altceva care este important - lucrurile pe care le consideraţi că nu trebuiesc trecute cu vederea. Oare această parte a relaţiei voastre nu are valoarea unui mic planning? Numiţi-o "spontaneitate plainificată" dacă doriţi. Iată un adevăr important: Planifircarea nu ucide spontaneitatea. Aceasta oferă impulsului tău creativ spaţiu să-şi găsească vocea.

5. Timpul. Ştiţi vechiul cântec al celor de la Rolling Stones, "Time Is on My Side" (timpul e de partea mea)? Ei bine, e greşit. Timpul este în mod tipic hoţul armoniei familiei. Cuplurile se luptă tot timpul pentru o miză cu privire la felul cum sunt divizate cele 24 de ore ale zilei. În loc să vă luptaţi, uniţi-vă forţele, "OK, iată şi ziua / săptămâna / vacanţa. Să descoperim cum am putea face aceasta să lucreze pentru noi." Fă din aceasta un parteneriat contra conspiraţiei timpului - duşmanul comun.

6. Priorităţile. Sunt acestea "priorităţile mele", "priorităţile ei" sau "priorităţile noastre", şi cine are puterea de veto? Să luăm lucrurile pe rând: Puterea din cadrul ecuaţiei relaţiei de căsnicie este câştigată doar prin renunţarea la ea. Este important să ne amintim că prima prioritate este întotdeauna dragostea - că dragostea se dăruieşte, şi că "dragostea nu-i dezonorează pe alţii şi nu caută folosul ei" (Pavel, circa 70 d. Hr.).

7. Gelozia. Gelozia este cel mai bine definită ca fiind "resentimentul împotriva unui rival". În căsnicie orice poate fi un potenţial rival: copiii, posesiunile, prietenii, locul de muncă, colegii, dedicarea faţă de biserică. Percepţia despre rivalitate este pe atât de puternică precum realitatea acesteia şi, prin urmare, nu are trebui să fie niciodată trecută cu vederea. Aşadar, tăticilor, transformaţi într-o afacere proprie comunicarea a ceea ce este adevărat pentru soţia voastră! Nu puteţi exagera în această privinţă, însă nu puteţi să refaceţi căsnicia dacă o treceţi cu vederea.

8. Religia. Unele cupluri se luptă din cauza preferinţelor lor denominaţionale; alţii cu privire la lucrurile fundamentale de credinţă; alţii se luptă cu privire la nivelele de dedicare, şi unii cu privire la religie pentru că unul dintre cei doi este interesat, pe când celălalt nu este. Indiferent de lupta care se dă, încearcă să-ţi trăieşti credinţa cu autenticitate, integritate şi umilinţă. Cu cât eşti mai aproape de Dumnezeu, cu atât mai aprope eşti de partenerul tău (indiferent de poziţia în care este acesta sau aceasta). Punctul cheie de aici este credincioşia ta, nu a lor.

9. Politica. Întrebare: Chiar trebuie să vorbiţi despre politică? Răspuns: Crede-mă, trebuie!

OK, atunci de ce vă certaţi? Este pentru că partenerul tău este greşit? Partenerul tău de căsnicie va ajunge cu siguranţă la felul tău de gândire dacă ai mai repeta o dată muşcătura de sunet de la discuţia radio, nu? Sau poate că lupta / cearta are loc ca răspuns la faptul că tu eşuezi să valorifici opinia ei, sau ea refuză să o respecte pe a ta?

Din nou, lucrul important de aici este acela de a cultiva o atmosferă în care să poţi discuta despre orice, deoarece soţul/soţia tău/ta ştie că îl/o iubeşti şi respecţi indiferent de unde ar fi dezacordul dintre voi. Terorizarea soţiei tale în a o face să gândească spre un pas de blocare nu va aduce pace sau bucurie căminului tău. Nu fi de acord doar ca să fi diferit. Învaţă să înţelegi opinia soţiei tale - s-ar putea să înveţi ceva de fapt.

10. Trecutul. Iată o regulă bună de pus pe deget: Nu argumenta niciodată cu privire la ceva istoric. Dar noi facem chestia aceasta. Aducem în discuţie trecutul şi îl ţinem deasupra capului celeilalte persoane. Iată ceva bun care să te întrebi dacă eşti ispitit să arunci cu ceva în faţa soţiei tale, cu care să nu mai poată face nimic astăzi: "Şi ce?" Tu nu mai eşti aceiaşi persoană - şi nici ea nu mai este. Trecutul este trecut. Lasă-l să stea acolo. Mergi mai departe!

All Pro Dad este un program unic şi inovativ ce are pe prim plan familia, şi este dedicat tuturor tăticilor. Scopul acestui program este de a cupla inimile taţilor cu ale copiilor lor şi, ca un produs, inimile copiilor cu ale taţilor lor. Pe site-ul AllProDad.com, taţii aflaţi la oricare stadiu de părinte pot găsi resurse ajutătoare pentru procesul de creştere al copiilor. Resursele includ: email-uri zilnice, bloguri, liste Top 10, articole şi unelte printabile, videouri şi cărţi în format electronic. AllProDad.com poate fi urmărit pe Facebook, Twitter, YouTube şi Instagram

Articolul prezent este adaptat şi tradus de mine dintr-un material apărut iniţial pe site-ul CharismaMag. Dacă copiaţi sau folosiţi această postare în altă parte, vă rog să păstraţi toate link-urile din acest articol. Mulţumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.