Ai da copilului tău marihuana?

Zilele aceastea am dat de un video care a devenit viral pe internet. Se numeşte "Plasa lui Charlotte şi Călătoria lui Zaki" (Charlotte's Web and Zaki's Journey), care documentează viaţa unei fetiţe (foto alăturat) care suferă de o dereglare de atacuri severe ce o duceau până la 300 de episoade de convulsii pe zi. Acum, după ce a primit o sforţare specializată de marihuana medicală, ea este complet vindecată.

Există de fapt două povestiri în cadrul acestui video, prima fiind Charlotte Figi (fetiţa din poza acestei postări a fost preluată din acest videoclip de pe youtube), care a început să aibă crize convulsive încă de la vârsta de trei luni. Episoadele erau atât de rele încât inima ei s-a oprit din a mai bate în câteva ocazii. Imaginaţi-vă ce calvar trăia mama ei în acele clipe.

Conform mamei lui Charlotte, viaţa copilului era de netrăit, din moment ce ea avea în fiecare moment din zi stări de convulsie şi fetiţa rămânea fără grai.

Apoi familia Figi i-a descoperit pe fraţii Stanley, care deţin cel mai mare dispensar de canabis din Colorado, conform rapoartelor existente. Aceşti fraţi au putut să crească o plantă specializată care este scăzută în conţinut de THC şi psihoactivitate, şi are proprietăţi medicale crescute.

Planta, numită Plasa lui Charlotte, după numele fetiţei, a fost folosită pentru a o trata. Convulsiile lui Charlotte s-au oprit pentru şapte zile după ce a folosit uleiul de canabis.

Odinioară ea avea sute de convulsii pe săptămână, acum tânăra Charlotte are între două şi trei pe lună în timpul somnului ei.

În partea a doua a acestui videoclip, un băiat numit Zaki a fost nenorocit de convulsii pentru circa 10 ani, şi avea aproximativ 200 de convulsii pe oră. La finalul drumului ei, mama lui Zaki nu a mai avut unde să mai apeleze pentru ajutor.

De când a început tratamentul cu canabis Zaki, convulsiile sale aproape că au dispărut în totalitate. Mama lui se simte de parcă îl cunoaşte acum pentru prima dată pe fiul ei.

Urmăriţi uimitorul videoclip de mai jos şi aştept comentariile voastre cu privire la această temă la finalul acestei postări:


Notă: Această postare este o traducere/adaptare a unui articol scris de Justin Sarachik în site-ul Breathecast.com pe 15 ianuarie 2014, de unde au fost preluate fotografiile şi videoclipul.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.