Dumnezeu lucrează diferit cu alți penticostali - dar tot Dumnezeu este

Logo al POA - Pentecostals Of Alexandria - imagine preluată de pe google images, via last.fmAți auzit vreodată de POA? Probabil că nu știți de la ce vin aceste 3 litere prescurtate. Imaginea alăturată este de fapt logo-ul lor, și probabil că dacă sunteți în Louisiana îi știți, ați auzit de ei, ați urmărit programul lor, sau poate ați fost la una din slujbele lor. Ei sunt Pentecostals of Alexandria (adică Penticostalii din Alexandria), și nu din Alexandria antică, ci din statul Luisiana, Statele Unite ale Americii.

Am participat pe 16 iulie 2017 la slujba lor de duminică dimineața și am rămas atât de surprins de această biserică încât următoarele rânduri sunt elogia lucrării lui Dumnezeu, a ceea ce a făcut El cu o mână de oameni care s-au pus la dispoziția Lui.

Eddie James - imagine preluată de pe allmusic.comI-am găsit întâmplător online, în timp ce căutam versurile la un cântec de Eddie James. Atunci am văzut că și ei cântă cântecele lui! Eddie James (foto alăturat), pentru cei care nu îl cunosc sau poate nu au auzit încă de el, este un cântăreț creștin de culoare, interpretează în special muzică gospel contemporană, cu o experiență unică cu Dumnezeu - am văzut la It's Supernatural, un interviu cu el alături de Sid Roth (gazda acestei emisiuni), îl puteți căuta acolo pentru mai multe detalii. Atunci când el începe să laude pe Dumnezeu prezența lui Dumnezeu începe să coboare și să se manifeste acolo unde este el.

Duminică urmăream programul celor de la POA și nu mai știam care era site-ul lor, așa că am dat o căutare rapidă pe internet și am ajuns direct pe pagina lor de transmisie online a slujbei. Se cânta melodia Chain Breaker (Cel care lanțuri rupe) a lui Zach Williams, un cântăreț de muzică creștină contemporană a cărui melodie a primit premiul Billboard pentru cea mai bună melodie creștină, precum și premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare de melodie creștină contemporană.

Zach WIlliams - foto preluat de pe site-ul melbergs.bizAcum nu știu să vă spun prea multe de Zach Williams (foto alăturat), dar am ascultat cu mare atenție melodia lui și am recunoscut-o în timpul slujbei de la Penticostalii din Alexandria. O mai auzisem înainte la radio online, pe K-Love (un post de radio creștin care promovează foarte activ și direct melodiile și cântăreții actuali, deși au o selecție aparte pe care nu o pot descrie...) și probabil că și pe YouTube. Eram nu doar uimit că aud la o biserică penticostală cum se cântă o melodie de muzică creștină contemporană - una din temerile de care v-am scris în acest articol, acum câteva zile - și ... eram cu gura căscată. Oare chiar e biserică penticostală? Oare chiar cântă ei această melodie?

Erau niște întrebări pe care le-am lăsat să se răspundă prin... a asculta slujba în continuare. Dacă citiți sau ascultați versurile acestui cântec, vă asigur că o să îl mai ascultați o dată, și încă o dată... așa că vi-l redau și eu mai jos:

Chain Breaker

If you've been walking the same old road for miles and miles
If you've been hearing the same old voice tell the same old lies
If you're trying to fill the same old holes inside
There's a better life
There's a better life

If you've got pain
He's a pain taker
If you feel lost
He's a way maker
If you need freedom or saving
He's a prison-shaking Savior
If you've got chains
He's a chain breaker

We've all searched for the light of day in the dead of night
We've all found ourselves worn out from the same old fight
We've all run to things we know just ain't right
And there's a better life
There's a better life

If you've got pain
He's a pain taker
If you feel lost
He's a way maker
If you need freedom or saving
He's a prison-shaking Savior
If you've got chains
He's a chain breaker

If you believe it
If you receive it
If you can feel it
Somebody testify

If you believe it
If you receive it
If you can feel it
Somebody testify, testify

If you believe it
If you receive it
If you can feel it
Somebody testify

If you've got pain
He's a pain taker
If you feel lost
He's a way maker
If you need freedom or saving
He's a prison-shaking Savior
If you've got chains
He's a chain breaker

If you need freedom or saving
He's a prison-shaking Savior
If you've got chains
He's a chain breaker

Publishing: © 2016 Anthems of Hope (BMI)/Upside Down Under (BMI)/Be Essential Songs (BMI)/Not Just Another Song Publishing (SESAC)/So Essential Tunes (SESAC). All rights admin. by Essential Music Publishing LLC. All rights reserved. Used by permission.

Writer(s): Zach Williams, Mia Fieldes, Jonathan Smith (preluat de pe site-ul K-Love
Nu, acest cânte cu îl voi transpune în românește, trebuie să îl ascultați în engleză, pentru că ceea ce au expus cei care au compus melodia aceasta este ceva pur și simplu ceva unicat:


Ascultam acest cântec la slujba neobișnuită a penticostalilor din Alexandria, și ceva neobișnuit a început să se întâmple în timpul slujbei. Oamenii veneau în față și Dumnezeu schimba viețile lor. Nu le spusese nimeni să vină acolo, să își ridice mâinile spre cer, să se roage, să strige către Dumnezeu. Cântecul spunea atât de clar ceea ce făceau ei instantaneu acolo:

Dacă ai dureri
El e cel ce ce durerea ridică
Dacă te simți pierdut
El e cel ce drum îți croiește
Dacă îți trebuie libertate sau salvare
El e Salvatorul ce cutremură temnița
Dacă te afli în lanțuri
El e cel ce lanțuri rupe
Când auzi aceste versuri și vezi expresia feței oamenilor care erau acolo, care cântau, care își ridicau mâinile spre Dumnezeu, îți poți imagina că ei trăiau cu adevărat ceea ce intonau! Era un cântec contemporan, dar Dumnezeu a început să lucreze atunci și acolo! Pastorul bisericii a venit în față, între versurile acestui cântec, și a adus mărturia vindecării unei femei din cadrul bisericii care avea cancer la sân, și pe care Domnul o vindecase, avea raportul a patru medici diferiți care nu puteau înțelege ce s-a întâmplat și au recunoscut că este Dumnezeu, că mâna Lui este la lucru.

Mai înspre stânga scenei a apărut cel care avea să țină mesajul principal și el proclama rugăciuni și declarații peste cei din biserică, în timp ce se intonau versurile cântecului de mai sus. Unii se rugau pentru alții, deodată mai multe persoane din față au primit botezul cu Duhul Sfânt și a început o bucurie enormă la acea slujbă. Pastorul mergea printre cei de acolo și își punea mâinile peste ei și-i binecuvânta și... ei nu purtau nici unul batic, nu erau rușinați să fie spontani, să bată din palme, să strige, să cânte, să se învârtă, să proclame ce face Isus, Cel care rupe lanțurile!

Apoi o femeie a venit în față, i s-a dat un microfon și a avut un cuvânt profetic pentru pastor, care stătea cu mâinile ridicate. Era un mesaj de confirmare cu privire la ceea ce lucra deja Dumnezeu în mijlocul lor, și am fost uimit să observ că acea femeie, deși profețea, nu avea capul acoperit ca la alte biserici penticostale de-ale românilor, și totuși ceea ce a rostit ea a fost primit de pastor și a mulțumit în numele lui Isus pentru aceasta. Unde mai vezi așa ceva la o biserică penticostală? Unde de obicei dacă cineva se ridică să aducă o profeție pentru conducătorul acelei biserici... el este și primul care să critice pe cel sau pe cea care a adus mesajul din partea Domnului...

Mesajul de predică a început parcă instantaneu după cântare, era parcă ceva continuat, nu au mai fost anunțuri, s-a intrat în mesaj și a fost într-adevăr un mesaj solid, biblic, expozitiv și foarte direct, ușor de urmărit și de înțeles.  A vorbit despre fiul risipitor și despre fratele lui mai mare. Despre identitate, despre autoritate, despre direcție, revelație și bucurie. Mesajul a fost da și amin. Eram tot timpul cu gura căscată cât urmăream slujba, nu am mai putut să iau notițe, absorbeam toate cuvintele care erau rostite, cum la final, fără să facă nimeni vreo invitație oamenii au început să se bucure împreună pentru ceea ce avea să facă Dumnezeu în viața lor, ca semn de proclamație, de bucurie și de credință, de autoritate. În acest timp nepotul pastorului a fost botezat cu Duhul Sfânt și pastorul a venit în față să își exprime imensa lui bucurie pentru că Dumnezeu s-a atins de nepotul lui!

Nu cădea nimeni pe spate. Nu erau manifestări absurde cum au văzut alții în alte biserici americane. Era o biserică penticostală unde Dumnezeu lucra diferit față de cum am văzut eu la bisericile penticostale române, și totuși Dumnezeu era la fel!

Am intrat astăzi să găsesc mai multe informații despre biserica Penticostalii din Alexandria, am văzut un istoric al bisericii care spune ceva uimitor, vă redau mai jos câteva aspecte cheie din istoria lor - și aceasta ca să vedeți că Dumnezeu lucrează și cu cei care nu au un program prestabilit, cu cei care nu au poezii și anunțuri, și cor și fanfară și baticuri pe cap...

În iulie 1950 (adică acum 67 de ani în urmă, la momentul scrierii acestui articol în iulie 2017), evanghelistul G. A. Mangun și soția sa, Vesta, au sosit în Alexandria și au început să conducă un grup de circa 40 de oameni, care au pus în mișcare râvna pentru suflete și dedicarea față de rugăciune și post care încă pătrunde existența Penticostalilor din Alexandria de astăzi. Au început cu autobuze de Școală Duminicală în 1953; la doi ani mai târziu s-a construit biserica la colțul străzii Sixteen și Day. În următorul an frecvența era de 281 de suflete.

Ulterior au apărut programe muzicale, slujiri noi, biserica creștea; s-a făcut dedicarea clădirii bisericii de pe strada 2817 Rapides Avenue pe 2 mai 1969, când frecvența era deja la 691 de persoane; au apărut programe pentru tineri; în 1972 s-a făcut un lanț de rugăciune de 364 de zile, un lanț de rugăciune care dura 24 de ore; în 1976 s-a deschis Librăria creștină White Steeple... primele trei decade ale conducerii lui Mangun au văzut așa de multe schimbări și o expansiune așa de mare - cu toate acestea scopul, convingerea și mesajul nu s-au alterat niciodată.

În anul 1983 biserica a lansat o producție supranaturală mult aclamată, intitulată Messiah, un muzical cu scenetă. Apoi au construit o clădire nouă și numele bisericii din Greater First Pentecostal Church (Prima Biserică Penticostală Mărită) s-a schimbat în The Pentecostals of Alexandria (Penticostalii din Alexandria).

În 1994 viziunea bisericii era Procesul 2000, care avea ca scop să se ajungă la 2000 de persoane până în anul 2000. În 1998 s-a deschis clădirea Family Life Center din cadrul bisericii și avea o frecvență 2157 de suflete deja! În anul 2000 au celebrat anul Jubileu, o sărbătoare și o dedicare de a continua moștenirea trecutului înspre viitor. [informații preluate de pe site-ul bisericii]

Iată ce spunea Beverly Brady în publicația lor de Jubileu despre cei care au început această biserică: ”Au adus o față nouă Penticostalismului - Nu un Pentecost nou, ci doar o față nouă - arătându-l pe Isus într-un mod uimitor. Am venit în Alexandria la 4 ani după apariția familiei de misionari Mangun. Prin ei am văzut biserica într-o lumină diferită - cu un respect nou”.

Știți, de fapt asta am realizat și eu atunci și acolo, în timp ce urmăream cu pasiune transmisia lor online. Biserica nu este un program și o grămadă de tradiții și de formalisme, ci este felul cum este împărtășit și trăit și experimentat Isus Hristos - cel care rupe orice lanț!

Dacă v-am făcut curioși, vă invit să participați la următoarea slujbă a acestei biserici penticostale și să lăsați pe Dumnezeu să lucreze în viața voastră. Îi puteți găsi online la www.thepentecostals.org, iar dacă sunteți în zonă, adresa lor este: 2817 Rapides Avenue, Alexandria, LA - 71301 Vă redau mai jos și o înregistrare a melodiei Breakthrough (de Eddie James) interpretată de cei de la Biserica The Pentecostals of Alexandria, o să puteți intra mai ușor în modul lor de închinare. Sper să fie o binecuvântare pentru voi![no-sidebar]





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.