Prin implantarea primei interfețe Neuralink creier-computer la om al lui Musk acesta speră să realizeze o "simbioză AI"

Implantul Neuralink - captură de ecran după video

O etapă majoră în fuziunea planificată a umanității cu mașinile a avut loc la începutul lunii februarie 2024, când Elon Musk declara că compania sa Neuralink a implantat cu succes o interfață creier-computer într-un om pentru prima dată.


Musk a anunțat vestea pe X (fostul Twitter), spunând că “primul om a primit un implant de la @Neuralink și se recuperează bine. Rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a vârfurilor neuronale.”


Potrivit lui Musk, primul produs Neuralink se va numi “Telepatie“, deoarece “permite controlul telefonului sau computerului și, prin intermediul lor, aproape orice dispozitiv, doar prin gândire. Utilizatorii inițiali vor fi cei care și-au pierdut utilizarea membrelor. Imaginați-vă dacă Stephen Hawking ar putea comunica mai repede decât un dactilograf sau un licitator. Acesta este scopul.


Într-o prezentare Neuralink susținută în 2020, Musk a spus că dispozitivul va permite în cele din urmă “telepatia non-lingvistică, consensuală, conceptuală” – adică telepatia nu doar între oameni și computere, ci și între oameni și oameni, constând în comunicarea gândurilor care transcend simpla comunicare verbală.


În timpul prezentării din 2020, Musk a dat o listă de probleme despre care a susținut că într-o zi “toate vor fi rezolvate cu un Neuralink implantabil”, care includea “pierderea memoriei, pierderea auzului, orbirea, paralizia, depresia, insomnia, durerea extremă, convulsiile, anxietatea, dependența, accidentele vasculare cerebrale [și] leziunile cerebrale”.


Musk a motivat că, din moment ce “neuronii sunt ca niște cabluri ... Ai nevoie de un lucru electronic pentru a rezolva o problemă electronică.


El a mai spus că Neuralink va oferi în cele din urmă utilizatorilor posibilitatea de a-și “stoca amintirile ca o copie de rezervă ... Și, în cele din urmă, le-ai putea descărca într-un corp nou sau într-un corp robot.


Deși scopul inițial este de a restabili deficiențele fizice și mentale, Musk a spus în trecut că scopul final al Neuralink este de a realiza o simbioză între omenire și inteligența artificială.


La nivel de specie, cred că va fi important să ne dăm seama cum coexistăm cu inteligența artificială avansată ... realizarea unui fel de simbioză AI, în care ai o extensie AI a ta”, a spus Musk, menționând că scopul unei astfel de simbioze ar fi să se asigure că “viitorul lumii este controlat de voința combinată a oamenilor de pe pământ”.


Pentru a combate pericolul unei inteligențe generale artificiale (AGI) condusă ideologic care impune ortodoxia woke din Silicon Valley restului umanității, Musk spune că a fondat Neuralink pentru a se asigura că AGI reprezintă în schimb “suma voinței noastre colective”.


Această viziune se leagă de planurile sale pentru X.


Intenționând să o transforme într-o “singură aplicație care cuprinde totul”, Musk a spus că “dacă va avea succes, X va evolua pentru a fi conștiința colectivă a umanității sau, mai exact, colectivul om-mașină”.


Musk este una dintre numeroasele figuri de frunte din domeniul AI care cred că evoluția duce la un eveniment cunoscut sub numele de singularitate, în care mașinile superinteligente vor depăși cu mult nivelul de inteligență al umanității, iar omenirea va fuziona probabil cu AI.


În timp ce Neuralink a lui Musk este cea mai proeminentă entitate care lucrează la interfețe creier-computer, Neuralink nu este singur.


Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării a guvernului SUA lucrează la interfețe creier-computer de o jumătate de secol.


Dr. Justin Sanchez, fostul director al Biroului de Tehnologii Biologice al DARPA, a declarat public că DARPA lucrează la realizarea “simbiozei creier-mașină” și că interfețele creier-computer dezvoltate la DARPA și în alte părți “ar putea transforma ceea ce înseamnă să fii om“.


Ray Kurzweil, un vizionar AI și transumanist care lucrează la Google, a spus, de asemenea, că evoluția duce la o fuziune om-mașină, transformând astfel omenirea pentru totdeauna. Crezând că nici omul, nici mașina nu au o componentă imaterială, spirituală, Kurzweil a pus chiar sub semnul întrebării distincția metafizică dintre oamenii și mașinile viitorului:


Înainte ca acest secol să se încheie, Legea Accelerării Întoarcerilor ne spune că speciile creatoare de tehnologie ale Pământului – noi – vor fuziona cu propria noastră tehnologie. Și când se întâmplă acest lucru, ne-am putea întreba: Care este diferența dintre un creier uman îmbunătățit de un milion de ori prin implanturi neuronale și o inteligență nonbiologică bazată pe ingineria inversă a creierului uman, care este ulterior îmbunătățită și extinsă?


Material publicat inițial pe 2 februarie 2024 în site-ul All Israel News (de unde a fost preluat și adaptat). Tradus și folosit cu permisiunea în scris din partea allisrael.com.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.